Ncert exemplar solutions
Our top 5% students will be awarded a special scholarship to Lido.

Motion and Time | Motion and Time - Exercise

Question 4

A bus travels 54 km in 90 minutes. The speed of the bus is

(a) 0.6 m/s

(b) 10 m/s

(c) 5.4 m/s

(d) 3.6 m/s

Looking to do well in your science exam ?  
Learn from an expert tutor. Book a free class!

The answer is (b) 10 m/s

Explanation:

Speed = Distance / Time

Distance = 54km = 54 x1000 = 54000m

Time = 90 minutes = 90x60= 5400s

Speed = 54000/5400 = 10 m/s

Set your child up for success with Lido, book a class today!

Our top 5% students will be awarded a special scholarship to Lido.

subject-cta

Question 4

A bus travels 54 km in 90 minutes. The speed of the bus is

(a) 0.6 m/s

(b) 10 m/s

(c) 5.4 m/s

(d) 3.6 m/s

Looking to do well in your science exam ? Learn from an expert tutor. Book a free class!

The answer is (b) 10 m/s

Explanation:

Speed = Distance / Time

Distance = 54km = 54 x1000 = 54000m

Time = 90 minutes = 90x60= 5400s

Speed = 54000/5400 = 10 m/s

Our top 5% students will be awarded a special scholarship to Lido.

subject-cta
Connect with us on social media!
2021 © Quality Tutorials Pvt Ltd All rights reserved
`